Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matstafetten siktar på nya rekord

Bättre efterfest ska locka ännu fler söderhamnare till populärt evenemang.

Annons

24 maj är det dags. Då ordnas Matstafetten för nionde året i rad i Söderhamns kommun. Och söderhamnarna är trogna deltagare. Arrangemanget, som ordnas av föreningen Round Table, har slagit deltagarrekord varje år i Söderhamn. Redan nu har det börjat droppa in anmälningar till årets omgång.

– Vi hade över 500 deltagare ifjol, och vi siktar på att göra ett ännu bättre arrangemang i år, säger Emil Blomstrand, som är med och arrangerar Matstafetten i Söderhamn.

Deltagarna anmäler sig två och två. Paren lottas och varje par får sedan bjuda sig själva och två andra par på antingen förrätt, varmrätt eller dessert, innan det är dags att ta sig vidare till nästa ställe.

– Syftet är att komma ut, ha en trevlig kväll och umgås med nya människor. Och att komma lite utanför boxen, även om det är en liten stad kan man ju hamna hos vilt främmande människor. De som är med är öppna och mottagliga för nya grejer, säger Emil Blomstrand

I år satsar Matstafetten extra mycket på uppsamlingen och festen efteråt. Lokalen för kvällens avslut är hemlig, men föreningen har redan signat fyra olika band som ska uppträda.

Överskottet från arrangemanget går till någon form av välgörenhet för barn och ungdomar i Söderhamns kommun.

Varför ökar intresset för Matstafetten i Söderhamn?

– Fler och fler får höra om hur trevligt folk har haft det och det sprids. Vi har också haft tur med vädret de senaste gångerna och det gör mycket till, säger Emil Blomstrand.