Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matstafetten i Bollnäs – populärare än någonsin: "Platserna har aldrig tagit slut så här fort"

Stafetten fortsätter och i år fylldes platserna till Bollnäs matstafett på två dagar – ett rekord mot tidigare år. 125 par bjöd på mat, drack och skapade sig nya bekantskaper.

Hemma hos Jennifer Nordén är allting förberett och klart en halvtimme innan gästerna dyker upp för att äta förrätten. Sparrisen ligger i kastrullen och matbordet har flyttats ut till vardagsrummet för att få bättre plats.

Läs även: Bland ballonger, cyklar, mat och trevligt folk

– Det finns inget krav att maten ska hålla en viss nivå. Det kan vara allt från den finaste köttbiten till grillkorv i en husvagn. Vi ska bjuda på en västerbottenpaj med rökt lax och sparris, säger Jennifer.

Vilka hennes och pojkvännen Thomas Lundqvists gäster är har de ingen aning om. Det enda man får reda på innan matstafetten är vilken av rätterna det är man ska laga, gästerna blir en överraskning. På bordet står ett kuvert som ska öppnas klockan 18.30. I det finns adresserna där paren ska äta varmrätten.

Läs även: Följ med på matstafetten

Jennifer är ordförande i föreningen Ladies Circle 92 som varje år arrangerar matstafetten.

– Vi har 125 par anmälda. Platserna har aldrig tagit slut så här fort. Fler och fler vill vara med vilket är jätteroligt, säger Jennifer Nordén.

Ladies Circle 92 anordnar matstafetten som en del i deras välgörenhetsarbete. I år går överskottet till majblomman.

Läs även: Till bords med okända gäster

Så knackar det på dörren. Det är Therese Duveskog och Åsa Kvick som är de första gästerna. En fördrink serveras och strax därefter knackar det igen. Nästa par som ska vara med på förrätten är Johan Kavallin och Anders Wexell. Johan har varit med många år men för Anders är det första gången.

Efter förrätten hoppar paren på sina cyklar, alla med en ballong fastknuten. Och så bär det av mot varmrätten.

På en tredje adress intas efterrätten med ytterliggare två nya par. Och efter efterrätten möts samtliga par för en gemensam fest på Lilla k.