Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Widoff blir en av två chefer på kommunledningskontoret

Cheferna har kommit och gått i Nordanstig de senaste åren, och nu ska ännu en ny chef komma, förhoppningsvis innan jul. Men först ska kommunledningskontoret delas upp.

Då förra chefen för kommunledningskontoret, KLK, Mona Franzén Lundin, lämnade sin tjänst , togs raskt beslut om att låta förr-förr-förre kommunchefen, Tord Wannberg, vikariera. Hans förordnande skulle löpt ut i juni, men förlängs ytterligare, ovisst hur länge.

Läs mer om chefsrockaderna i Nordanstig.

Anledningen är främst att kommunstyrelsen, KS, nu anser att KLK:s ansvarsområde ska delas upp i två delar. Ena delen: teknik och hållbarhet, hamnar på nuvarande samhällsbyggnadschefen, Mats Widoffs bord. För den andra delen: samhällsutveckling och kommunikation, som ska jobba mer utåtriktat, ska en ny chefsperson anställas. Denna befattning får även näringslivsfrågorna inom sitt ansvarsområde.

Läs mer om näringslivet i Nordanstig.

Exakt när den nya tjänsten ska annonseras ut är inte klart.

– Vi har inte kunnat annonsera ut den eftersom vi inte har vetat vilken kompetens den vi söker ska ha. Nu är det klart att KLK ska delas, så nu kan rekrytering inledas. Det hade förstås varit önskvärt att ha den nya personen på plats i höst, men så snabbt kommer det nog inte att gå. I bästa fall kan det vara färdigt innan jul, säger vice KS-ordförande, Stig Eng, (C).