Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matleverans från kök i Ramsjö

Nu är det definitivt klart att äldreomsorgen och skolan i Ramsjö får sin mat distribuerad via lokal entreprenör.

Förhandlingarna om matprojektet i Ramsjö pågick in i det sista. På torsdagen skrevs avtalet mellan Dan Jönsson, som driver campingen i Ramsjö, och Inköp Gävleborg under. Därmed står det klart att Dan Jönsson från och med måndag den 3 mars ansvarar för matdistributionen till särskilda boendet Nyhem, hemtjänsten och skolan i Ramsjö.

Totalt ska omkring 60 portioner per dag tillredas och distribueras från köket i Ramsjö. Till äldreomsorgen serveras dagligen ett 40-tal portioner, medan ett 20-tal skolluncher serveras fem av veckans sju dagar.

Till en början kommer Dan Jönsson och hans personal, totalt fyra personer, att hålla till i skolans kök, men tanken är att så småningom flytta över verksamheten till köket vid campingen på Hafvermans.

– Vi kommer också att ha lunchservering på campingen måndag till fredag, säger Dan Jönsson.

Med det tillskottet kan campingen hållas öppen och erbjuda gäster mat året runt.

Nyhem och skolan kommer att få en fast rätt på menyn varje dag, medan de i hemtjänsten som har matdistribution får två rätter att välja mellan.

– De som har matdistribution får en matsedel via hemtjänsten i början av veckan, där de kan välja de rätter de vill ha, säger Dan Jönsson.

De finns också möjlighet för äldre att inta sina måltider på campingen, där de har möjlighet till social samvaro i stället för att inta måltiderna i ensamhet i hemmet.

Den personal som tidigare jobbat i skolköket jobbar från och med måndag hos Dan Jönsson.

– Kommunen är medfinansiär och betalar den tjänsten under projekttiden, säger han.

Alla råvaror som används i köket köps in via den lokala Tempobutiken, som därmed får ett välbehövligt tillskott i kundunderlaget.