Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matlagningens små detaljer

Vår eller vinter? Från dag till dag tror jag. Nu vill jag göra i ordning ute, plantera, släpa ut barnens saker och dricka kaffe på altanen. Men jag får ge mig till tåls.

Vet ni, små detaljer kan göra så mycket i matlagning. Visst är det lämpligare med frysta grönsaker och torkade kryddor, men ibland vill man ha det lilla extra. Som när vi för ett tag sen åt tunnbrödsrulle från korvvagnen utanför E-center och fick hembakat tunnbröd, vilket var mycket positivt. Dessutom köpt lokalt, plus i kanten!

Den här veckan bjuder jag på tre recept. Ett som många häromkring bakar ofta, alltid i gjutjärnspanna. Det berättas att en fiskarhustru på ön Tupparna i skärgården stod i dörren och såg mannen komma seglandes. Han kom oväntat och det fanns inget att hastigt ställa fram. Hustrun fann dock råd och gjorde en smet på ägg, socker och vetemjöl. Och därmed var tuppkakan född.

är något vi blev bjudna på av min mans kusinfamilj, och det var fantastiskt gott! En enkel rätt som smakar som en hel fest.

Dessutom en , jättegod, lite syrlig och inte så söt.