Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matlådor måste utredas

Att lilla Nordanstig har två olympier som tävlar i Sotji gläder kommunpolitikerna så mycket att saken diskuterades på kommunstyrelsen.

Annons

På torsdagen jobbade sig kommunstyrelsens, KS, ledamöter igenom över 30 ärenden. Fiskevårdsplan antogs, liksom en energieffektiviseringsstrategi. Kommunstyrelsens mål för 2014 klubbades och däri ingår bland annat en ekonomi i balans, professionellt bemötande, god tillgänglighet och att minst 90 procent av niondeklassarna är behöriga för högre studier.

Stig Eng, (C), har motionerat om en fullmäktigeberedning där visionstankar om utvecklingsstrategier i infrastrukturella frågor i kommunen ska tas fram. Några ledamöter ville hellre se en medborgardialog, men förslaget bifölls.

– Inget motsäger väl att man både kan ha den här beredningen, och en medborgardialog, säger KS-ordförande Monica Olsson, (S).

Åtta personer, varav hälften fullmäktigeledamöter, ska ingå i beredningen. Dessutom tillsätts ytterligare en fullmäktigeberedning, som ska arbeta med mål, vision och demokrati.

Vindkraftföretaget Nordex ansökan om att få bygga fyra vindkraftverk med maxhöjd 200 meter, på Månberget, vållade diskussion. Flera detaljer är oklara och Sven-Åke Eriksson, (C), yrkade på återremiss. I stället klubbades ledningsutskottets förslag till kommunfullmäktige: att avslå ansökan.

Prishöjning på måltider för hemtjänstens brukare återremitterades. Förslaget var att höja priset på alla matlådor till 50 kronor, oavsett om man beställer en eller två lådor/dag. Dryck inte ska kunna väljas bort. Efter lång diskussion beslutades att saken behöver utredas och priset beräknas.

Sista ärendet var emellertid alla enliga om.

– Vi har två olympier från Nordanstig, André Myhrer och Christofer Eriksson. Vi kom överens om att jag och Stig Eng ska skriva lycka till från kommunen på deras hemsida, säger Monica Olsson.