Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda Wennberg poängräddare för LIF

Ljusdal är åter på poängspåret.
Tacka Matilda Wennberg för det.
– Det är väldigt skönt att vi inte förlorade. Men man är ju ändå lite besviken, för vi hade kunnat vinna detta, säger tvåmålsskytten i bortamatchen mot Gustafs.

Efter två kryss och en seger i inledningen av division 1 föll Ljusdal i den förra omgången mot Täby hemma på Älvvallen.

Men i bortamatchen mot Gustafs på söndagen hoppade nykomlingen upp på poängtåget igen.

Något man till stor del kan tacka Matilda Wennberg för.

Direkt efter Gustafs 1–0-mål efter knappa kvarten spelad tog hon saken i egna händer.

– Jag dribblade mig igenom och placerade bollen bredvid målvakten, säger Matilda Wennberg, som är den som till stor del ska driva Ljusdals offensiva spel.

Gustafs tog ledningen igen till 2–1.

Men innan den första halvleken var över svarade Matilda Wennberg igen.

I den 41:a minuten gjordes hon ner strax utanför Gustafs straffområde. Frisparken tog hon hand om själv.

– Från höger, över muren och till höger i målet, beskriver hon träffen som betydde 2–2.

Utöver Matilda Wennbergs mål var det inte mycket som gladde tränaren Mikael Helmersson gällande det egna laget spel i den första halvleken på Morbyvallen i Gustafs.

– Vi hade problem under hela första halvlek, särskilt på kanterna. Båda deras mål kom efter inlägg, säger Mikael Helmersson, som fick se en uppryckning i andra.

Den startade med ett Ljusdalsläge direkt. Matilda Wennberg tog sig fram i straffområdet från kanten, och serverade Elin Ferm ett jätteläge inåt bakåt. Men avslutningen gick utanför.

Det var sedan inte långt borta att Ljusdal fick åka hem med tre poäng. För i slutet fick Matilda Wennberg ett till läge.

– Jag fick ett inspel från kanten och gjorde nån fint men missade målet, säger hon, lättad men samtidigt inte helt nöjd.

– Det är väldigt skönt att vi inte förlorade. Men man är ju ändå lite besviken, för vi hade kunnat vinna.

Mikael Helmersson lämnade Gustafs ganska belåten.

– Återigen så gör vi en bra andra halvlek. Jag ska inte säga att passningsspelet var bra, men det var i alla fall en tillstymmelse till passningsspel och vi vann fler kamper än i första halvlek.

Poängen innebär att Ljusdal ligger åtta i tabellen. Nykomlingen har tre poäng i marginal till nedflyttningsstrecket. Redan på tisdag väntar ny match – i Svenska Cupen borta mot division 2-laget Timrå.