Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen Ljusdal väntat på i åratal!

/

God morgon Ljusdal! Den här veckan får politiken i Ljusdal vila i spalten. Nu ska vi koncentrera oss på den viktigaste idrottshändelsen på mången lång dag – bandy!

Annons

På lördag åker långkallingarna fram och jag hoppas vi blir ett par tusen, drygt, på IP på lördag.

Äntligen är Ljusdals BK framme vid ett stort delmål, en direkt avgörande match mot klassiska Örebro SK!

I potten ligger en plats i bandyns högsta serie. LBK har den här säsongen visat att man är värdig finalmatchen mot seriens andra suverän ÖSK.

Bortsett från ett par riktiga bomskott i dalaskogarna i mitten av serien har LBK visat stor mental och fysisk förmåga. Både skallar och kropp har i gott samspel med hjärta svetsat ihop LBK till ett lag som byggts under många år, Bygget består i grunden av ett mycket medvetet och gediget ledararbete där inget lämnats åt slumpen.

Nu är man framme vid det första målet, chans att av egen kraft spela sig upp i Elitserien. Men chansen att ta sig upp försvinner inte i händelse av förlust. Då är tanken den att man ska ta den lite längre och nervigare vägen via ett kval till Elitserien. Oavsett vilket känns det som det är LBK:s år i år.

Mitt under lagets ambitiösa förberedelser rasade halbygge eller inte i Ljusdal. LBK och inte minst de närmaste kring A-laget valde att koncentrera sig på det sportsliga och låta andra sköta halldebatten – klokt.

Fokus på det som räknas i alla lägen i sportens värld, segrar och poäng.

Ingen hade kunnat klandra spelarna och ledarna om de drabbats av mental ohälsa på grund av alla turer kring World Cup och hall. Men med beundransvärd målmedvetenhet har bygget fortsatt och LBK, både som klubb och lag, har så sakteliga börjat räta på ryggen igen efter några riktiga bottenår. Skitår sportsligt och inte minst skitår som förening med förlorad glans, förlorad Cup och förlorad ekonomi.

Brukar orda en del om organisk tillväxt i spalten, nu är det dags igen. Klubben och inte minst representationslaget har verkligen vuxit organiskt och definitivt stärkt sina framtida odds som elitbandyklubb ordentligt. Matchen på lördag är resultatet av ett mångårigt och tufft arbete för att ta sig tillbaka till bandyns finrum. För spelarna och ledarna är det här kanske säsongen mest självklara match.

Det var väl den här bilden man såg framför sig under fyspassen i april för snart ett år sedan? Det var väl den här matchen spelarna ville spela när de kollektivt lyckades vända härdsmältan i Dalarna till segrar igen.

Det är väl den här matchen vi längtat efter i flera år – en match mot en värdig motståndare på hemmaplan en vårvinterdag med tusentals på läktarna.

Lördagens match är rena vitamininjektionen för så många fler än de som alltid, i med- och motgång, supportar sitt lag.

Det här är hela Ljusdals match. Vi är många som vill skrika oss hesa i det förlösande segervrålet på lördag! Let´s go LBK!

Mer läsning

Annons