Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs Lars testar korv

Jämförande korvprovning tillhör väl inte svenska folkets mer frekventa nöjen, och för den delen heller inte mina, men i likhet med vinprovning är det lärorikt. Ställda sida vid sida, och i än högre grad satta in till näsan, införda i munnen och således bedömda till doft, smak och konsistens – en efter en, om vartannat, kors och tvärs – framträder obönhörligt skillnader.

Annons

Inte bara i smak och stil utan i, något sånär objektivt fattat, kvalitetsmässigt hänseende. Det är helt enkelt inte kul med charkprodukter vilka har tunn eller överdrivet skarp smak, sladdrig konsistens, uppenbart låg kötthalt…

Jag har företagit en jämförande smakning av ”småkallt”, dvs den typ av charkprodukter som brukar återfinnas på julborden. Lite småvarmt i form av prinskorv slank också med. Det mesta av produkterna kommer från Hälsingland, men där finns också några referensprodukter.

Läs mer i

Smakbloggen

om "Bland korvar, syltor och pastejer" 

Mer läsning

Annons