Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat och dryck prisas av Centern

När Centerpartiet delar ut guldklöver finns det viss tonvikt på livsmedelsföretagare.

Annons

Wilmars Bagarbod i Los är redan presenterad som C-pristagare. På temat livsmedel finns också pristagaren i Ljusdal, Stenugnsbageriet Hemmavid, och Järvsös Teve Kvarn och Tevsjö Destilleri.

– Men så är vi också matpartiet nummer ett, säger Anders W Jonsson, riksdagsledamot för C i Gävleborg, gruppledare i riksdagen och den som täcker upp för partiledaren Annie Lööf under hennes föräldraledighet i höst, i samband med utdelningen i Järvsö.

I lördags var det guldklöverutdelning till en av C utsedd förtjänt företagare i Ljusdal. Då gästade Gunilla och Jörgen Brink stenugnsbageriet Hemmavid i Ljusdal där ägaren Anna Hjalmarsson prisades.

Anna Hjalmarssons mod och kunnande när det gäller "att våga satsa på bröd och pizza så långt bort från massproducerat som möjligt" framhålls i motiveringen. Dessutom framhålls att bageriet är Kravcertifierat och gör bakandet till en konst.

I Järvsö var det Anna och Jonas Larsson på Teve Kvarn och Tevsjö Destilleri som fick guldklövern för den kommundelen.

Anna Larsson är sjunde generationen på kvarnen och i C-motiveringen betonas makarnas förmåga att tänka utanför boxen inte minst när man fick en Järvsögård att odla majs till destilleriets bourbonwhisky.

Annons