Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Måste vara med och hugga"

När GAIS drog sig ur Elitserien öppnades ett smörgåsbord av tillgängliga spelare upp.

– När det blir så här är det klart vi måste vara med och hugga, säger LBK:s klubbchef Magnus Persson.

I veckan blev det klart att Gais drar sig ur Elitserien till följd av en svår issituation och nej till bandyhall fram till tidigast år 2021.

– Det är synd att det händer dem som kämpat så hårt med sin is, och dessutom har haft sådan motståndskraft som de har haft, säger Magnus Persson.

Han berättar att klubben är med och hugger på de 15 elitseriespelare som nu står utan kontrakt.

– Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna vara med och kämpa om dem, men vi vet att flera klubbar drar. Vi hoppas och tror att vi ska kunna visa på att vi är ett bra alternativ. Med vår stabila ekonomi och att slutspel absolut är något vi satsar på, säger han och fortsätter:

– Vi behöver förstärkningar med elitserierutin. Men som sagt, när det handlar om sådana kvalitetsspelare som det gör, så är det givetvis många klubbar som är intresserade.

För Magnus Persson och Ljusdals BK ligger intresset främst på Tobias Andersson.

Gais-spelaren som sköt Ljusdal kvar i Elitserien, när han satte det avgörande 4–3-målet mot Gripen i säsongens sista match.

– Vi har en speciell känsla för just honom, även sedan tidigare, men det blev inte sämre av det han gjorde här i vintras när han sköt oss kvar i Elitserien. Han vore ett väldigt bra alternativ för oss.

– Vi pratade med Tobias Andersson redan innan säsongen och följer givetvis upp det nu när det här händer. Vi har varit i kontakt med honom, det kan jag säga.