Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste någon dö innan ni reagerar?

Nu får det vara nog, läser med avsky reportaget från den senaste officiella cruisingen.

Annons

Den gick av stapeln lördagen 10 september. Det talas om folkfest, uppskattning, samhörighet och kultur. 

Vi som bor i direkt anslutning till Delins matpunkten-parkeringen och OK/Q8, har ofrivilligt tvingats bevittna cruising varje fredag, lördag och söndag, kväll och sen natt. 

Bilar av alla slag bränner däck, kör runt runt i fasansfulla hastigheter, signalerar konstant med signalhorn av olika slag, tävlar mot andra bilar i livsfarliga manövrar.                

Förare och passagerare i dessa bilar urinerar offentligt, dricker diverse alkoholhaltiga drycker, skriker, slåss, blöder, kräks och krossar flaskor med mera, detta i direkt anslutning till Delins parkering eller inne under taket där kundvagnarna står.                                              

Detta pågår från cirka 19:00 fram till 04:00-05:00 på morgonen vilket förhindrar nattsömn och lugn och ro. Under sommarmånaderna är det ännu värre, för då inträffar denna cruising varje kväll och sen natt. Detta har pågått i åratal, utan påföljd.

Att som i reportaget påstå att polisnärvaron i köpingen är överflödig, påvisar total bristande inblick i detta problem, eller kanske det rentav är så att man blundar för det. 

Frågan ställs nu till alla lokala, regionala motorföreningar, bilentusiastföreningar samt polis, trafiksäkerhetsansvariga, Delins, OK/Q8-ledning och kommunal ledning:

Är detta er definition på folkfest, uppskattning, samhörighet och kultur? Var är era ställningstaganden mot dessa ständigt återkommande lagbrott?  Var har ni publicerat/officiellt uttalat att ni fördömer detta?  Och vad har ni för avsikt att göra åt det? 

Eller är det så att ni stödjer denna typ av aktivitet? Kanske någon av dessa personer måste sätta livet till i en av dessa dumdristiga manövrar, innan ni reagerar? 

Trött och uppgiven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel