Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste bilden vara "äkta"?

Funderingar kring Terje Hellesö och hans vykort. Måste ett vykort verifieras som ”äkta”? I bilden på Rådhustornet och Oskarsborg, borde han enligt min mening, även lagt in kyrkan.

Måste bli tufft för alla vykortsskapare, om motiven som finns på korten, måste vara tagna i ett och samma ”klick”. Har under årens lopp köpt många vykort, där ortens sevärdheter funnits med på samma bild, trots att de ligger långt ifrån varandra i vekligheten.

Och… Stackars Bror-Eric, om han måste verifiera sina vykortsmotiv. Har han verkligen sett näcken? Finns Lill-Babs bland träden?

Visserligen är hans bilder målade, men vad spelar det för roll, det handlar om konst i båda uttryckssätten.

Blir också förvånad över Hans Strands uttalande, att Hellesö fått priset som ”Årets naturfotograf” mest på grund av ”lång och trogen tjänst”.

Har inte den styrelsen bestämda kriterier att gå efter? Uttalandet urholkar verkligen trovärdigheten i dessa utnämningar.

Hellesös andra bildmontage, tar jag ingen ställning till, tycker bara att detta gått till absurdum.

Inger Östberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel