Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästartränare i en van miljö

Halva livet i skånska Eslöv.
Och andra halvan i Söderhamn och hälsingemyllan.
Pingislegenden Peter "Pidde" Andersson är lika "hemma" i söder som i norr.

– Men det är annorlunda att vara här på semester, konstaterar "Pidde" som tillsammans med familjen tillbringar några veckor i Söderhamn.

Svensk mästare som spelare med Söderhamns UIF 2001.

Svensk mästare som nytillträdd tränare med Eslövs AI 2009.

Och efter 21 raka elitseriesäsonger är han dessutom rekordinnehavare i antalet lagmatcher. Iklädd sin klassiska rödblåa träningsoverall har Peter "Pidde" Andersson tillsammans med Söderhamns UIF äntrat pingishagen vid närmare 350 tillfällen för att spela matcher i landets högsta pingisserie.

– Fina minnen, förstås. Men allra roligast var det ändå att ta SM-guld som spelare med Suif, berättar Pidde som för första gången i sitt 40-åriga liv är i Söderhamn på semester.

Efter avslutad karriär som spelare flyttade han och övriga familjen ner till Skåne och Eslöv, Piddes gamla hemstad, i augusti förra året.

En hemtam och van miljö för såväl Pidde själv som hans familj.

Men ändå i en ny roll i pingisarenan.

Som tränare för de fyrfaldiga mästarna Eslövs AI, Piddes moderklubb.

Och den sportsliga framgången lät inte vänta på sig. Pidde och Eslöv försvarade klubbens fyra raka SM-guld och tog det femte i obruten svit.

– Och för mig blev det ju optimalt att få möta Suif i SM-finalen. Fast jag hade ju hellre besegrat ett annat lag än Suif, det erkänner jag. Men både vi och Suif gjorde riktiga kanonsäsonger.

Pidde sticker inte under stol med att han och Eslöv siktar på att också spela hem ett sjätte SM-guld i följd.

– Vi har inget annat mål. Det vore ju dumt att säga något annat. Vi kommer dessutom att ha samma lag som ifjol, förutom att vi byter ut kinesen Guo Kai mot Zhao Peng.