Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mästarnas mästare" årets tv-program

Anne Lundberg och duon Filip och Fredrik blev årets programledare på fredagens Kristallen-gala. Det tyngsta priset, årets program, gick till "Mästarnas mästare".

Vinnaren Ingemar Stenmark segrade igen. Skidkungen var överlägsen i "Mästarnas mästare" och under tv-branschens stora prisgala, Kristallen, utsågs dokusåpan till årets program.
"Solsidan" från TV 4 belönades med två pris 2010 och var favorit inför årets gala. Upphovsmannen Felix Herngren fick dock nöja sig med priset för bästa humorprogram.
Satsa på humor
"Solsidan" har haft runt två miljoner tittare per avsnitt och Felix Herngren vet varför:
- Vi har fått resurser av TV 4 för att jobba med manus. I och med "Solsidan" har branschen insett att det är värt att satsa på humor. Framgångarna för "Solsidan" beror på att den har så hög igenkänningsfaktor och att vi har hittat en så bra mix av personer i serien, sade han.
Årets kvinnliga programledare blev "Antikrundans" Anne Lundberg, som även fick priset 2008 och 2010. På den manliga sidan gick utmärkelsen till duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson från Kanal 5, som varit nominerade flera gånger förr.
- Det är givetvis kul att vinna, men när jag vaknar i morgon kommer jag inte tänka på att jag vunnit Kristallen. Det roliga är att jag och min bästa kompis belönas för vårt arbete tillsammans, sade Filip Hammar.
Tittarnas favoriter
Tillsammans med utmärkelsen för årets program är programledarpriserna de mest prestigefyllda eftersom vinnarna utses av Sveriges tv-tittare. På sportsidan gick priset till SVT:s André Pops, som vann för andra året i rad.
Under de sju år som Kristallen har delats ut har SVT dominerat galan. Förra året gick 9 av 14 priser till public service-kanalernas program. I år fick SVT åtta priser, medan TV 4 fick nöja sig med fyra.
Ett särskilt hederspris tilldelades dokumentärfilmaren Tom Alandh.
Carl Cato/TT Spektra/Erika Walukiewicz/TT Spektra
carl.cato@ttspektra.se/erika.walukiewicz@ttspektra.se