Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massor av möten på industrimässa: "Det är här det händer"

Fyra industriföretag från Söderhamn besökte Elmia-mässan för att skruva till nya nätverk och kontakter. Nöjda med att göra gemensam sak – men hoppas på fler företagare nästa gång.

För underleverantörer inom industrin är mässan Elmia Subcontractor i Jönköping en bra och viktig mötesplats och Söderhamnsföretagen Rimaster, Scandymet, JTB och Pepab fanns på plats när mässan pågick mellan tisdag och fredag förra veckan.

Företagsnätverket Industrigruppen och Söderhamns kommun, Sparbanksstiftelsen och Flygstaden stöttar initiativet som fick flera företag att samsas i en gemensam, där SM-veckan genom skidesset Anders Södergren och skotercrossföraren Nisse Kjellström dessutom passade på att slå ett slag för vinterns lokala sporthändelse.

– Det var bra att samlas ett gäng från Söderhamns och göra gemensam sak. Och montern var riktigt proffsig och bra, säger Stig-Olof Elmelind, VD för Pepab.

Läs också: Repris: Landsbygdministern besöker Hälsingland

Däremot var besökarantalet något mindre än väntat, enligt Pepabs VD, som gärna ser att fler Söderhamnsföretag hänger på nästa gång.

– Vi ska förstås utvärdera det här. Jag tror att alla kände sig nöjda, sedan finns det alltid saker vi kan göra annorlunda och bättre. Ambitionen är att vi ska bli ännu fler småföretag från Söderhamn, det känns som att det är på den här mässan det händer. Ju fler vi är desto mer syns vi, säger Stig-Olof Elmelind.

Läs också: Bilvårdsföretag expanderar i Söderhamn

Få koll på vad som händer i din närhet med vår app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!