Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massor av bra chanser – men inga mål

Allt gick emot Söderhamns FF i derbyt.
Ett par missade jättechanser, skott i kryssribban, försvarsmissar och en tidig skada på Omar Guidji.
– En fruktansvärt tuff förlust, säger Simon Åberg.

Det blev inga poäng för SFF borta mot Hudiksvalls FF. Och det fanns flera anledningar till att spelarna var nedstämda. 0–2 låter som rätt klara siffror, men Simon Åberg ger en annan bild av derbyt. Han menar att slutresultatet inte riktigt speglar matchbilden – speciellt under de första 60 minuterna av matchen.

– Det som saknades var målen. Jag tycker att vi skapade tillräckligt. Vi hade en boll på mållinjen, en i kryssribban. Ja, det fanns också fler chanser och det var där vi förlorade matchen, säger han.

I den 26:e minuten drog mittfältaren i väg ett skott som träffade virket från cirka 30 meter. Strax efter fick Niklas Holm (som flyttades upp i anfallet efter att Omar Guidji blev skadad och tvingades utgå) ett bra läge och var mycket nära att få en tå på ett inspel från höger.

Med bara två minuter kvar till pausvilan kom i stället kallduschen.

Ett hårt inlägg från Andreas Persson hittade Johan Brolins panna som gjorde att hemmalaget tog ledningen till de flesta av de 710 personerna på läktaren stora glädje.

– I första halvlek var vi så bra som vi kan vara med de förutsättningar som finns. Sen åkte vi på ett ruggigt jobbigt psykologiskt mål när det kändes som vi hade kontroll, säger tränaren Benny Dahlin.

Men SFF gav inte upp och fortsatte att skapa chanser, men med samma dåliga utdelning.

Men det var inte så att Hudiksvall saknade lägen att göra mål. William Wallin hade bland annat en nick tätt utanför precis efter pausvilan.

I den 64:e minuten kom avgörandet när en försvarare täckte Per Lööfs skott och bollen gick i en perfekt båge Emil Johansson i målet. Och efter var det Hudiksvalls match nästan helt och hållet.

– Båda målen kommer efter individuella misstag och mot bra lag kostar det, säger Simon Åberg.

– Men det är bara att gnugga på det. Det är hårt jobb som gäller för att vi ska ta oss ur det. Vi måste tillbaka till det hårda lojala slitet.

Var det just det som saknades?

– Nej det tycker jag ändå inte. Men när det inte betalar sig är det något som vi måste bli bättre på i det egna spelet. Men i kväll gjorde vi det bättre jämfört med de senaste matcherna.

På tilläggstid fick Martin Elffors, bara någon meter från mållinjen, en sista chans att spräck målnollan, men även han misslyckades att få bollen i mål.

– Han skulle bara sopa in den i öppet mål. Då känns det svårt, säger Benny Dahlin.

Något nytt om en eventuell övergång för Emil Oremo till Brage?

– Nej, Han är här och spelar med oss nu och det siktar vi in oss på, säger Dahlin.