Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massivt stöd för flyktingmottagning

Solidaritet och enighet över partigränser rådde i kommunfullmäktige när ledamöterna sade ja till att inrätta boende för ensamkommande flyktingbarn i kommunen.

Roland Bäckman (S) slog fast att det inte skulle bli några som helst problem att etablera mottagning för ensamkommande flyktingbarn i kommunen, i synnerhet som det finns en femårig erfarenhet från liknande mottagande även om det då handlade om familjehemsplaceringar av flyktingbarn.

Endast Benny Bergström (SD) hade invändningar. Han ansåg att man skulle rikta hjälpen till de utsatta i deras närområde och i avvaktan på en tvingande lag borde kommunen avstå att inrätta ett kommunalt mottagande.

En efter en klev företrädare för de olika partierna upp i talarstolen och använde ord som solidaritet, kunnande, förmåga och erfarenhet för att betona lämpligheten av att kommunen inrättar boende för ensamkommande flyktingbarn och att den skulle drivas i kommunal regi.

Omröstningen slutade med ett massivt stöd för bifall till förslaget att inrätta boende för ensamkommande flyktingbarn i kommunen, att det ska ske i kommunal regi och att omsorgsnämnden får teckna avtal med länsstyrelsen om mottagande.