Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mässa lockade tusentals

Mycket folk, men lite långt till avslut. Så sammanfattar Bernt Röstberg från Röste utanför Bollnäs, årets Antik- och samlarmässa.

– Jag har gått runt lite och pratat med flera som säger samma sak, säger han.

Det är femte eller sjätte året som han och sambon Ingrid Eriksson ställer ut på mässan. Dessförinnan köade de för en plats.

I montern trängs glas med skolaffischer och gamla uniformer. Och en gjuten metallskylt som varnar för radioaktiv strålning.

– Man behöver ett dragplåster, säger Ingrid Eriksson.

– Ja, något som får folk att stanna upp, fyller Bernt Röstberg i.

I deras fall får väl dragplåstret anses vara en pinuppa på sisådär 70 centimeter.

Samlarmässan är kanske inte helt rätt plats för en sådan. Den är säkert mer lättsåld på en veteranmarknad gissar, Ingrid Eriksson. Ofta åker de på sådana i Uppsala och Falun. Eller till den största – den i Eskilstuna som brukar dra uppemot hundra tusen besökare.

Samlarföreningens ordförande Hans Wik berättar att drygt 3 000 besökte den 28:e antik- och samlarmässan under de två dagarna.

Han tycker nog inte att det varit något större fel på kommersen.

– Jag tror det är skapligt. Vissa är nöjda, andra lite mindre nöjda. Men lite dyrare saker verkar det vara köpstopp på, säger Hans Wik.