Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Larsson kör sitt första JVM

Bollnäs MK:s endurotalang Martin Larsson har två tuffa, men roliga, veckor framför sig.
JVM i finska Riihmäki är först ut – sedan väntar en lång bilresa till Slovakien där VM fortsätter
– Om man vill utvecklas så måste man prova på något annat än att bara köra häromkring, säger Martin.

Annons

Martin åkte till Finland redan på tisdag och inleder sedan tävlandet på fredag. Där kör JVM-förarna i tre dagar. Efter det väntar färjefärd över till Estland och 150 mil i bil till Slovakien.

– Det tar nog två och en halv vecka. Det blir jag och farsan (Jan Johansson) som åker, säger Martin.

Klassen som Martin kör JVM i är för förare som är mellan 16- och 18 år. Motorcyklarna i klassen är också standardiserade – endast 125 kubikare är tillåtna.

– Det är för att göra det mer till en ungdomsklass som inte ska behöva kosta så mycket. Den "gamla" juniorklassen som också finns med är för dem mellan 16 och 23 år och där kostar det mer, berättar Martin.

Enduro domineras stort av italienare och fransmän, och även toppförarna i Martins klass är i stort sett proffs. Och på JVM, till skillnad mot exempelvis EM, är dessutom alla stora märkesteam med och kör.

Men trots vitt skiljda förutsättningar hoppas han på en hyfsad placering i sin VM-debut.

– Har jag tur så borde jag kunna slå mig in i topp 15, jag har i varje fall det som mål. Kanske till och med topp 10, säger Martin.