Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markus snabbast i rallycross–SM

Målet var pallen och seger för Markus Jonsson, Woxnadalens MK, tävlande i 2150-klassen när rallycross–SM avgjordes i Arvika under lördagen.

Med taktisk kyla och stekhet vinnarvilja fick Markus kliva högst upp på pallen efter tre tuffa race. Segern i Arvika betydde en andra plats totalt för Markus i Riksmästerskapet.

– Helt klart min bästa säsong så här långt, sade en glad segrare efter rallycrosshelgen.

Annons

Det började tungt för Markus. En rejäl förkylning var nära att sätta stopp för Woxnadalsföraren men Markus bet ihop.

– Det var tungt på fredagens tidskval och jag inledde med en 16:e tid. Jag hade inte rätta orken utan det var feberfrossa när jag körde.

Placeringen efter tidskvalet gjorde att Markus fick ett dåligt startspår i det andra heatet.

– Jag hamnade långt ut i starspåret men jag fick till en bra start och kunde vinna lite tid. Sedan började jag känna mig lite piggare, jag låg och vilade mellan heaten, och i den andra omgången vann jag heatet och satte totalt tredje bästa tid.

Här började också Markus känna att det kanske kunde bära riktigt långt.

– Jag hade kniven på strupen inför det sista heatet för att direkt nå A–finalen. Jag fick en bra start och sedan lyckades jag flyga förbi killen som ledde och jag kunde vinna heatet och då var jag direkt klar för A-finalen.

Inför finalen fick Markus välja startspår som nummer två.

– Det blev en riktig fight i finalen där växelvis låg etta, tvåa och trea. Men ett halvt varv för mål lyckades jag ta ledningen och sedan lyckades jag hålla den i mål.