Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marknadstider hej hej!

Tiotusentals färgade ljus, 3000 meter kabel och ett antal småskyltar senare är Hälsinge marknad redo för Hudiksvall.

I helgen är det dags för en riktig hälsingefavorit. Korvar ska säljas, karuseller snurra och karamellklubbor slickas. Hälsinge marknad håller som bäst på att installera sig på Glysis när HT kikar förbi.

Drottninggatan och Promenaden skvallrar också om vad som är på gång. Längs gatorna trängs små skyltar där stånd med strumpor, krimskrams och kokostoppar senare kommer att säljas i massor.

Tivolit är på plats och grusplanen badar i skrikiga färger. En av de lite mer extrema karusellerna fräschades upp innan fredagens grand opening. Lampa efter lampa får nytt liv, vilket kommer resultera i en färggrann ljusshow när mörkret faller.

Bengt-Åke Larsson är en av elektrikerna som ser till att alla knallar får ström. Han är en riktig veteran i marknadssammanhang.

– 19 år har det blivit, säger han och berättar att de använder över 3000 meter kabel. Arbetet han gör, sker ideellt och för föreningarna Strand, Hudiksvalls FF och Hudiksvalls IF:s skull.

– Vi gör det här för att de ska få en extra slant i kassan, säger Bengt-Åke Larsson innan han drar vidare till nästa byggcentral.

Markna'n är redo, nu är det bara besökarna som fattas.