Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marknad och musikfest i Bergsjö

Råsjöstafetten, en narkotikasökhund, bouletävling och marknadsknallar såklart – Bergsjödagen bjöd på många aktiviteter. Det hela avslutades med Nordanstigskalaset, musikfesten i Bergsjöparken.

Annons

Klockan är strax före elva och det är redan en hel del folk som rör sig längs den avspärrade Storgatan i Bergsjö. Flera partier är på plats för att informera om deras politik och locka till sig nya väljare – det börjar märkas att det är val nästa år. Plötsligt hörs det hejarop och barn kommer springandes på Storgatan. Knatteloppet är i full gång och när barnen kommer i mål efter totalt 400 meter syns det många stolta och glada miner. Sedan är det dags för de äldre löparna att ställa upp sig på startlinjen och vänta på startskottet till Råsjöstafetten. Det blir ett spännande lopp som avgörs mellan Hudiksvalls skidor och Nordanstigs Friidrott med Nordanstigslaget som vinnare.

Mycket intresse väckte också en svart-vit springer spaniel som heter Chang och hans husse Adam Hübinette. Adam Hübinette är hundförare hos Tullverket och Chang är en narkotikasökhund. Ekipaget har bjudits in av Lionsklubben, som arrangerar Bergsjödagen. På marken ligger ett antal väskor och Chang ska nu spåra upp gömd narkotika. Det klarar han galant. Tullen har för tillfället 53 sökhundar som oftast arbetar i hamnar och på Arlanda flygplats. Det är främst springer spaniel, labradorer och schäfrar som används och utbildningen tar cirka sex månader och kostar omkring 70 000 kronor.

Bergsjödagen avslutas med det vanligtvis populära flaskracet, men regnet gör att det bara är entusiasterna som står med paraply i handen vid Bergebron.

Det är nog också regnet som bidrar till att publiken i Bergsjöparken inte är så stor när Nordanstigskalaset drar igång på kvällen. Men när regnet har slutat och det är lite senare på kvällen blir det allt fler som kommer till parken. Rockabillybandet Ebenholt Slappers är riktigt bra och enligt arrangören kom det totalt cirka 600 besökare för att uppleva Nordanstigskalaset.