Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marknad i sommarhettan

Vädret var kanske inte det bästa – solen gassade från en klarblå himmel – men många besökte ändå höstmarknaden på Långnäs under fredagen.

Där kunde besökarna handla det mesta. Det som verkade gå bäst i hettan denna dag var föga överraskande glass och läsk.

– Det är jättestort intresse för det, säger knallen Gulli Sundin.

På fredagen drog årets höstmarknad i gång i bästa sommarvädret. Det brukar betyda att det faller bort en hel del besökare, som i stället väljer att slappa på stranden. Men det fanns en hel del som trotsade hettan och flanerade bland marknadsstånden, som i år sträcker sig från arbetsförmedlingen ner till Kolgården.

Gulli Sundin från Tierp står på marknader från april till oktober. I snitt blir det en marknad per vecka. För henne gör det inget att solen gassar på som allra bäst. Då får hon sälja ännu mer glass och läsk.

– Det är mjukglass, läsk och vatten som går bra. Vi får lite mer arbete med att kyla sakerna när det är så här varmt. Varm cola vill ingen ha, säger hon.

Gulli Sundin gillar höstmarknaden i Bollnäs, bland annat tack vare läget.

– Vi trivs bra här och marknaden är geografiskt bra placerad. Vi har sjöutsikt var vi än står.