Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkligt agerande av Polisen

Min 68-åriga svägerska berättade att när hon häromdagen åkte bil på Drottninggatan i Hudiksvall upptäckte hon hur en annan bil bakom henne plötsligt började blinka.

Hon förstod inte genast att det var en civil polisbil, som ville att hon skulle stanna. De flesta skulle troligen inte ha förstått.

Men när den tanken infann sig stannade hon genast. Hon bad så mycket om ursäkt, men fick ändå 1 500 kronor i böter för sitt misstag, att inte ha stannat på en gång. Hon fick även besked att om hon inte betalar hamnar hon hos Kronofogden (hon har i hela sitt liv punktligt betalat sina räkningar).

Alltså ingen upplysning om hennes rätt att bestrida dessa böter. Orsaken till stoppet var att hennes medpassagerare inte hade säkerhetsbältet på, vilket inte kan bestridas. Men för det skrevs inga böter ut! 

En gång fick jag själv en bluffaktura från ett gangsterföretag. Till fakturan var bifogat ett rött brev med hot om inkasso och Kronofogden. Att som Polis kräva att en bilist ska stanna, innan det är helt klarlagt att det är Polisen det är fråga om, och att sedan omgående hota med Kronofogden, påminner onekligen om sådana gangstermetoder.

En framgångsrik brottsbekämpning från Polisens sida är värt allt stöd det kan få och kräver ofta ett bra förhållande till den breda allmänheten.

Om Polisen uppför sig som gangstrar när man har med gangstrar att göra, är lätt att förstå. Men, när man har med vanligt hederligt folk att göra är det av största vikt att man uppför sig som folk!

Börje Persson

Fotnot: Polismyndigheten i Gävleborgs län, Polisområde Norra, har inte för avsikt att svara på en insändare där någon återger vad man har hört från andra. Det är lätt att det kan bli missförstånd om vad som egentligen har hänt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel