Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkliga turer i demokratin!

Kommunchefen går ut i media och fördömer politiskt fattade beslut om hur personal på tekniska får hyra redskap exempelvis. Det har tekniska nämnden beslutat om. Är det kommunalchefens uppgift?

Kommunchefen går ut i media och "sågar" en nämndsordförande vid fotknölarna.

Kommunchefen går ut i media och fördömer politiskt fattade beslut om hur personal på tekniska får hyra redskap exempelvis. Det har tekniska nämnden beslutat om.

Är det kommunalchefens uppgift?

Har han inte att finna sig i demokratiska politiskt fattade beslut (precis som andra tjänstemän i den politiska organisationen). Om han har åsikter så får han hantera dem i de beslutsprocesser som finns att tillgå/lyfta upp dem på den politiska dagordningen för diskussion. Man får tycka vad man vill om beslut. Men fram till att nya beslut tas så gäller tidigare beslut!!!

Kommunalrådet Olle-Nilsson Sträng tycks ha drabbats av samma virus som kommunalchefen och går ut och kritiserar räddningstjänsten för att personalen får tvätta sina bilar... Och försöker nu peka med hela handen mot räddningstjänsten som numera är ett kommunalt bolag = Södra Hälsinglands kommunalförbund där räddningstjänsten i Ovanåker och Söderhamn även ingår.

Vill man ha i stånd ändringar i de kommunala bolagen, så ska ju först ägarna det vill säga de tre kommunerna (tillsammans eller var och en för sig) lägga förslag till dessa ändringar till årsstämman där ägarna då kan besluta så ändrade direktiv

Den långa tröga beslutsprocessen för ägarna tillsammans med minskad insyn och påverkansmöjligheten ligger till grund att Vänsterpartiet är negativ till bolagsbildningar av kommunala verksamheter.

Men Olle Nilsson Sträng försöker trots detta peka med hela handen, trots att ärendet över huvud taget inte varit uppe på den politiska dagordningen.

Dessutom har vi tjänstemän som tycks ha egna agendor, egna mandat och som försöker styra och ställa över förvaltningar som de inte ens tillhör. Förmodligen med de båda kommunalråden tillammans med Leopold Stoltz bakom ryggen.

Vi har fått en märklig ordning i den kommunala demokratin i Bollnäs

Ann-Renée Forsström

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel