Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Kide, 66, terrordådets femte dödsoffer: "Hon är saknad"

Artikel 43 av 46
Lastbilsdådet i Stockholm
Visa alla artiklar

Läraren Marie Kide som vårdades för sina skador efter terrordådet i Stockholm har avlidit på sjukhus.
Marie Kide är det femte dödsoffret i terrorattacken.

Marie Kide vårdades på ett sjukhus i södra Sverige för skador hon fick i samband med terrordådet i Stockholm. Under fredagsmorgonen avled hon i sviterna av sina skador.

Marie Kide arbetade som lärare i Trollhättan och var Miljöpartiets ledamot i utbildningsnämnden i Trollhättans kommun, uppger partiet i ett pressmeddelande.

– Jag träffade Marie senast när jag besökte hennes skola i Trollhättan. Det var så tydligt att hon var en lärare som fick och gav eleverna respekt, trodde på dem och gav dem kraft att tro på sig själva. Nu har hon ryckts ifrån sina elever, nära och partikamraterna lokalt i Trollhättan. Våra tankar är med dem idag. Det är människor som Marie som på riktigt bygger Sverige. Hon är saknad, säger Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör, i ett pressmeddelande.

Det var den 7:e april i år som en lastbil mejade ned ett femtontal personer på Drottninggatan.

Polisen kunde senare på kvällen gripa Rakhmat Akilov, 39, som misstänks för terrorbrott genom mord. Mannen sitter sedan några veckor tillbaks häktad i väntan på rättegång.

Femte dödsoffret

Kvinnan som avled på sjukhuset idag är det femte dödsoffret i terrorattacken. Polisen uppger att familjen ber om respekt för att få sörja ifred.

– Våra tankar är med familjen, anhöriga och Maries kollegor och elever som nu mist en stark positiv kraft i skolan. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Isabella Lövin, Miljöpartiets språkrör, i ett pressmeddelande.

De fyra andra personer som fick sätta livet till i attacken är Ebba Åkerlund, 11 från Stockholm, Lena Wahlberg, 69, från Ljungskile, brittiske småbarnspappan Chris Bevington, 41, och den 31-åriga småbarnsmamman Maïlys Dereymaeker från Belgien.