Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marias debut i busväder

I fredagens tidning skrev Sporten om Maria Gahns tävlingsdebut. På lördagen, i regn och rusk, klarade hon av den.

Regn, kyla och ett riktigt busväder mötte cykeldebutanten Maria Gahn, Söderhamns CA, vid lördagens veterantempolopp i Söderhamn.

– Det var riktigt kallt och jag frös som en lite skit. Jag var stel som en liten pinne, benen var alldeles röda och jag var blöt om fötterna när jag kom i mål, löd hennes bistra och regnsura sammanfattning av debuten.

Bortsett från de meteorologiska förutsättningarna var Maria Gahn nöjd med sitt första lopp.

– Jo, det gick bra och jag är nöjd. Men jag hörde av de andra som cyklade, och som cyklat flera lopp tidigare, att det tog lite längre tid i dag. Jag vet faktiskt inte min tid, sa Maria Gahn som direkt efter loppet åkte hem till värmen.

Men Sporten vet att berätta att det tog henne en timme fem minuter och 32 sekunder att trampa de tre tempoloppsmilen. En konkurrent hade Maria i sin klass, d-sport. Det var den betydligt mer erfarna Sandvikenscyklisten Annika Löfström som vann klassen med imponerande tiden 45,53.