Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria sken som solen efter lunchskrällen på Hagmyren – Ohlsson och Pettersson heta

En strålande glad Maria Lindell sken ikapp med solen efter första loppet på Hagmyrenlunchen. Anledningen? Hon hade precis vunnit med sin egen Faks Nils och ställt till med en rejäl överraskning på V4-spelet.

– Det är en så fantastiskt fin travare och vi gör allt tillsammans, hulkade Maria mellan glädjetårarna.

– Jag gjorde inte mycket idag, men man måste ha tur också, fortsatte Maria sedan hon från fjärde inner sett den ena efter den andra av de framförvarande favoriterna galopperat bort sig.

Det började med favoriten Tyri Balder som galopperade i ledningen 800 kvar.

150 meter senare galopperade Blisjur och närsedan nye ledaren Blås Undan galopperade 400 kvar satt Maria plötsligt i en ointaglig ledning.

Segertiden blev 1.28,6/2 640 meter och vinnaroddset hela 23,59.

På lunchdubbeln började det med favoritseger när Donna Lyjam lyckades komma till ledningen för Sören Eriksson och sedan avsluta med 1.12,5 sista tusen.

– Det är en fin travare som var bra redan som 4-åring och hon har övervintrat väl, menade Sören.

Såklart det skulle bli en norsk seger på Norges nationaldag och när inte Tyri Balder grejade det gick uppdraget till stallkamraten Kringelandtellus som rundade till seger för Vidar Tjomsland trots att han sladdade från start.

– Han är mera stark än speedig och gjorde ett kempelöp idag, sade Vidar sedan hästen avgjort före en duktig Guli Rask och en bra spurtande Titan Tabac.

Lome Annar såg sedan till att det blev en dubbel till stall Tjomsland sedan Ulf Ohlsson övertagit ledningen 1300 kvar. Jan-Olov Persson skuggade och utmanademed Varg Faks men fick galopp i striden 750 kvar.

Segertiden blev 1.31,7/2 160meter.

I Trio-loppet gjorde Per Linderoths 3-åring Donners Am processen kort med sina äldre konkurrenter och tog andra raka segern på 1.16,9/2 140 meter.

– Han har en mognadsprocess som är långt efter de andra, men kapaciteten tvivlar jag inte på, menade Per.

På V5 årsdebuterade Carl-Anders Hanssons Ulvi med att vinna ett sprinterlopp från tillägg. Körande Tomas Pettersson hittade rygg på ledaren för att sedan ta över och vinna på 1.30,0.

– Det var första gången jag körde henne, men hon hade väldigt lätt för sig, sadeTomas efter segern med med 28-oddsaren.

Auktionsdyringen Bungle Rain tog därefter andra raka tillsammans med Ulf Ohlsson efter tidig ledning.

– Det är en häst man inte riktigt känner fart i, sade Ohlsson efter segern med helbrodern till Magic Tonight som tränas av Danneroamatören Elisabeth Lundgren.

Kajsa Frick körde sedan till ledningen med Prins Norrgård och stannade där på 1.15,2/1 640 meter.

Avrundade V5 och även dagen gjorde Tomas Pettersson bakom LindaHedström-tränade Jeppe Yamoz. Snabb start till ledningen för att sedan lämna konkurrenterna inne på upploppet. Segertiden blev 1.17,2/2 140 meter.