Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria blev sin egen

Maria Brunkes slutade på fabriksgolvet och utbildade sig till massör och spaterapeut. I dag har Maria ett eget företag Marias Helhet i Alfta Qurens lokaler.

– Det är ett jättestort steg att gå från anställd till egen företagare. Men det är också jätteroligt. Varje dag är en ny dag. Jag möter både nytt folk och stamkunder. Det känns inspirerande att kunna hjälpa människor och höra att mina behandlingar hjälper, säger Maria Brunkes.

Maria Brunkes är född och uppvuxen i Alfta och bor numera i Edsbyn. Hon har jobbat inom industrin och äldreomsorgen. Hennes första jobb var på Björkträ i Viksjöfors.

För ett par år sedan blev hon uppsagd från sitt jobb vid Svenska fönster. Maria funderade över vad hon skulle göra och hittade av en slump den två-åriga utbildningen i Orsa, som passade henne bra eftersom den kombinerar hälsa och turism.

Hon var en av de 105 sökande till 33 platser. Hon var starkt motiverad för att gå utbildningen.

Hennes uppsägning hann även bli återkallad, men Maria valde ändå utbildningen och fick två års tjänstledigt av sin chef. Hon fick dessutom förlängd tjänstledighet för att kunna starta eget.

Under utbildningstiden hade hon tre långa praktikperioder, var av den mesta tiden på Alfta Quren. Därför kändes det naturligt att hyra in sig där. Maria samarbetar även med sjukgymnasterna där.