Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus Åsling: Kristersson (M) flyger fram som ett ensamt ejderdun i vinden

Som partiledare ger Ulf Kristersson ett mycket svagt intryck. Kristersson svävar fram som ett ejderdun i de högervindar som blåser i Sverige - helt utan kontroll över färdens riktning. Det är fronderande riksdagsledamöter inom Moderaterna som styr kursen tillsammans med mer framgångsrika oppositionsalternativ i KD och SD. Kristersson själv följer med.

Först var samröre med Sverigedemokraterna inte aktuellt.

 "Jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna"

Ulf Kristersson 1 november 2017

Sen var det okej om Sverigedemokraterna röstade på Moderaternas förslag.

Jag tycker det är utomordentligt bra om de röstar på vår politik för att stärka polisen och skärpa straffen på gängkriminalitet. Då tycker jag det är bra

Ulf Kristersson 17 december 2018

För några månader gick det bra att prata med Sverigedemokraterna.

”Vi ska inte ha några påhittade samtalsförbud med demokratiskt valda politiker i svenska politiska församlingar"

Ulf Kristersson 22 mars 2019

Nu vill Ulf Kristersson ta steget och samarbeta med Sverigedemokraterna om en rad olika politiska frågor i Sveriges riksdag.

" Moderaterna och Sverigedemokraterna är olika partier, med olika ideologier, och tycker olika i åtskilliga frågor. Men vi behandlar varandra med respekt, och i flera viktiga sakfrågor tycker vi ungefär lika. I dessa frågor vill jag naturligtvis att vi ska kunna samarbeta i riksdagen."

Ulf Kristersson 4 december 2019

Ejderdunet har svävat vidare.