Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marcus ålänningar överraskar

Lilla IFK Mariehamn överraskar alla i den finska ligan. Med i laget finns Marcus Olofsson som inledde sin karriär i Söderhamns FF.

Den åländska pannkakan kanske inte faller honom riktigt i smaken, men när liret i den högsta finska ligan inte är pannkaka är han nöjd ändå. Marcus Olofssons första sju månader som fotbollsproffs i finska IFK Mariehamn har varit fullkomligt utmärkta.

– Det har rullat på bra. Den finska högstaligan är tuff och det har helt klart gått över förväntan, säger den Söderhamnsbördige mittfältaren som den 1 december i fjol lämnade Sandvikens IF och ritade ner namnteckningen på ett tvåårskontrakt med ålänningarna.

Hans lag har inlett säsongen förvånansvärt bra. Efter tretton spelade omgångar ligger IFK Mariehamn fyra med fem segrar, sju oavgjorda och bara en förlust.

Laget innehåller en blandning av bland annat afrikanskt, ukrainskt, svenskt och ungerskt.

– Stämningen i laget är som i ett kompisgäng och inte som det kan vara på den här nivån. Det är inte som i en del lag att en del åker hem till sig så fort de är lediga, utan här umgås vi även vid sidan om planen efter matcherna.