Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måns: "Jag kommer tillbaka"

Han drömmer om Europa men fick inte åka till finalen i schlager-EM.
I stället fokuserar Måns Zelmerlöw på sin nya skiva och den kommande turnén.
- Det var skönt att gå in i finalen och veta att det finns en framtid även om det inte blir Moskva, säger han.

Måns Zelmerlöw har lagt Melodifestivalen och fjärdeplatsen bakom sig.
- Även om det inte blev vinst är en fjärdeplats i Sveriges största nöjesprogram ingenting att skämmas för, säger han.
- Det är klart att jag hade tyckt att det hade varit roligare om svenska folket röstade ännu mer, men samtidigt är jag väldigt stolt över att ha fått jurygruppernas röster.
Den forne "Idol"-deltagaren har redan börjat fundera på revansch i Melodifestivalen.
- Nästa gång jag kommer tillbaka, om jag får göra det, så vill jag komma med någonting som känns nytt, annorlunda och med en ännu bättre låt, säger han.

Nu satsar Måns Zelmerlöw all sin tid på nya skivan "MZW" som släpps 25 mars. Merparten av texterna har han skrivit själv.
- Jag vill bli en fullvärdig låtskrivare en vacker dag. Det är lång tid kvar tills dess, men det kändes väldigt självklart att jag skulle skriva själv. Det finns så mycket känslor att förmedla som man inte får ut i intervjuer, utan som är lättare att skriva ner i en text. Det lyckades jag inte med på förra plattan, då hade jag nog inte lika mycket kontakt med mitt inre liv. Men under de här två åren har det hänt så mycket, både yrkesmässigt och privat, som jag har kunnat spalta ner i text.
En av händelserna är förhållandet med sångerskan Marie Serneholt.
- Marie har haft en väldigt stor inverkan på mitt privatliv under det här året, så det är klart att hon är med i många av låtarna. Låten "Whole new world" är rakt till henne.

I sommar drar Måns Zelmerlöw ut på turné tillsammans med dansare och ett stort band, vilket innebär att en av Måns alla drömmar går i uppfyllelse.
- Min högsta dröm är att någon gång få göra en Europaturné, och ännu hellre en världsturné. Samtidigt är jag väldigt mån om att behålla vad jag har här, det är väldigt få förunnat att ha en så bra karriär som jag faktiskt har haft de senaste åren, säger han. 

Camilla Sundell/TT Spektra