Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen skadades allvarligt i fallolyckan

En 56-åring fördes på måndagen till sjukhus efter ett fall från en materiallift. Mannens tillstånd är fortfarande kritiskt.

Under måndagseftermiddagen fördes en 56-årig man med ambulans till Hudiksvalls Sjukhus efter en olycka på Mariboplan i Hudiksvall. Mannen arbetade med att montera ner en byggnadsställning när han av någon okänd anledning föll ur korgen från en materiallift.

Enligt polisen har materialliften förmodligen vält och 56 åringen ska ha haft ena foten på ställningen och den andra i materialliften. Mannen föll från nio meters höjd.

Mannen fördes vidare från Hudiksvall till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han är allvarligt skadad. Enligt uppgift från sjukhuset opererades han under gårdagen och också under förmiddagen idag tisdag. Tillståndet är allvarligt och kräver intensivvård.

Platsen var på måndagsen avspärrad för en teknisk undersökning och för att invänta sanering. Det finns ingen misstanke om brott, enligt polisen.

På företaget Ställningsmontage och Industritjänst, där mannen arbetar, kunde man på måndagskvällen inte uttala sig om orsaken till olyckan.
– Vi vet egentligen inte vad som har hänt mer än att han har ramlat ner, vi måste avvakta polisens och Arbetsmiljöverkets utlåtande, sade vd Hans J Pettersson.