Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljoninvestering i Söderhamnsföretag


Inlandsinnovation och Investa Företagskapital investerar tio miljoner kronor i Söderhamnsföretaget Pepab.

Pengarna ska användas till att genomföra nyanställningar, nå fler marknader och för att kunna erbjuda mer till kunderna. Pepab, som är en verkstadsindustri med 34 anställda, är verksam inom plåtbearbetning, svets och montering.

– Vi tar nu nästa steg i utvecklingsprocessen för att ge våra kunder kortare ledtider, högre leveranssäkerhet och ett bredare tjänsteutbud inom konstruktion och produktion, säger Stig-Olof Elmelind, vd vid Pepab i ett pressmeddelande.

Läs mer: Verkstad vill utveckla egen tillverkning.

Många uppdrag sker på uppdrag av andra verkstadsföretag med maskintillverkning inom skogsnäringen. Det handlar om företag som har en produkt och en marknad att sälja till, men vill slippa själva tillverkningsdelen.

Inlandsinnovation och Investa kommer att gå in som delägare i företaget, vilket är en del av statliga Inlandsinnovations strategi. Investa gör sin andra investering inom kort tid, och står för den privata kapitalinsatsen i denna runda.

Läs mer: Samarbete med högskolan i Gävle.

Pepab har sin huvudsakliga marknad norr om Stockholm, men man hoppas nu att kunna hämta hem mer uppdrag från ett ännu större område.

Förra hösten fick företaget bidrag med upp till 353 000 kronor från Tillväxtverket.

Läs mer: Krogtrend tryggar jobb vid Jeven.