Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mängder av stöldgods i fyrhjulingens spår – många inbrott i villor och fritidshus

Torsdagens jakt på dels en fyrhjuling ute på Hornslandet och dels en båt ute på Hölick resulterade i att polisen grep två misstänkta tjuvar.
Nu misstänks de båda männen även för inbrott i villor, fritidshus och båtar på Hornslandet.

Männen som greps är födda 1975 respektive 1983 och boende i Sundsvallstrakten. Båda är sedan tidigare kända av polisen. I samband med gripandet anträffades mängder av stöldgods.

Läs mer: Flera anmälda inbrott på Hornslandet - polisen har säkrat flera spår

– Det påträffades gods som vi misstänker kommer från inbrott i såväl villor som i fritidshus och båtar, säger Mikael Johansson på polisen i Hudiksvall.

Det handlade om allt från motorer till fiskeredskap och smycken.

– Det misstänkta stöldgodset hittades i både fyrhjulingen som på de gripna och dessutom återfanns en hel del i naturen, säger Mikael Johansson.

Det var på torsdagsmorgonen som polisen fick larmet om en fyrhjulning stulits ute på Hornslandet.

När den första polispatrullen kom till platsen fick man syn på fyrhjulingen vars förare kunde gripas sedan han kört omkull då han försökte köra ifrån polisen.

En man i 40-årsåldern från Sundsvall greps och är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, misstänkt drograttfylla, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Efter att han gripits fick polisen tips om en båt ute på Hölick som körde fram och tillbaka där ute. De misstänkte då att även denna kunde vara stulen och sedan fyra patruller kommit till platsen fick polisen hjälp av en båtägare att åka ut och borda båten.

Det visade sig att det var en båt värd uppemot 150 000 kronor som stulits uppe i Sundsvall.