Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångårig tradition ställs in – saknar både konferencier och spelmän

I år kommer den mångåriga traditionen med Galventräffen att ställas in. Det händelserika datumet 9 juli gör att man saknar både konferencier och spelmän.

– Det blev tokigt när vi bestämde datum för Galventräffen. Det visade sig sedan att det också var Hälsingehambon den 9 juli, och då skulle vi i Galven sakna både vår konferencier och spelmän som brukar komma till vår spelmansstämma, säger Lisa Källström från Bygdegårdsföreningen i Galven.

Det är första gången på 30–35 år som stämman ställs in och naturligtvis kommer det att bli trist för dem som haft som tradition att dyka upp. Man brukar kunna locka flera hundra besökare till bygdegården i Galven, berättar Lisa Källström.

– Ja, men nu fick det bli så här. Det är bättre att ställa in än att göra något som inte blir bra.

Men nästa år ska de vara på banan igen, lovar hon. Och då är tanken att man ska försöka föryngra stämman något.

– Ja, vi kanske lägger stämman ännu senare på sommaren och vi ska satsa på att få med fler ungdomar, säger Lisa Källström.

Men det blir inte helt händelselöst på bygdegården i sommar. Den 6 augusti gästas de av Engmans kapell och den 27 augusti blir det kolbulleafton med någon form av musikalisk underhållning, berättar Lisa Källström.