Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville dela sorgen

Med anledning av dödsolyckan i Ångsäter natten mot söndagen hölls en minnesstund i Ljusdals kyrka på tisdagskvällen. Den stora uppslutningen var bevis för behovet av att få samlas, sörja och minnas.

Kyrkan var välfylld då många, främst unga människor, tillsammans ville hedra minnet av 19-årige Mattias Johansson som avled i samband med bilolyckan häromnatten.

– När ungdomar på Slottegymnasiet kom med idén till den här stunden kände vi från kyrkans sida att vi ville ställa upp, berättar kyrkoherde Anna-Lena Norén som ledde minnesstunden.

Förutom sång, musik och tal fanns det möjlighet för de sörjande att skriva något i två böcker som fanns på ett bord i koret som också pryddes bland annat av foton på den avlidne. Den som ville kunde också tända ljus.

Det rådde inget tvivel om att stunden i Ljusdals kyrka fyllde en viktig funktion för sorgearbetet eftersom de många kramarna visade prov på det stöd kyrkobesökarna ville ge varandra i den svåra situation som ett hastigt dödsfall medför.

Kantor Anneli Aspengren Sköld sjöng till eget pianoackompanjemang "Tears in heaven" av Eric Clapton och Will Jennings samt "Håll mitt hjärta" av Björn Skifs. Det spelades också annan musik på skiva.