Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill öppna thaivagn

Ett mobilt kök på Surbrunnsgatan är det senaste tillskottet bland thaivagnarna i kommunerna. Här serverar Rampai Haboonmee vårrullar och väldoftande curry till hungriga hudiksvallsbor.

Den nyöppnade restaurangen på hjul, Rampais thai take away på Surbrunnsgatan i Hudiksvall, är ett exempel på hur intresset för att sälja thailändsk mat i en gatuköksvagn har ökat i Hudiksvall och Nordanstig.

- De senaste två veckorna är det fem personer som har ringt för att fråga vad det är som gäller, säger Chatrin Molin, hälsoskyddsinspektör vid norrhälsinge miljökontor.

I nuläget finns tre så kallade thaivagnar i de två kommunerna. Både Kun ya på Strömsbruksvägen i Harmånger och Poi's på Storgatan i Delsbo öppnade 2007.

Senast under marknadshelgen fick Hudiksvall sitt senaste tillskott då Rampai Haboonmee, tidigare ägarinna till restaurangen Noj's, slog upp vagnsluckan för allmänheten.

Samtalen som hälsoskyddsinspektören Chatrin Molin tagit emot har ännu inte resulterat i några formella ansökningar.