Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många varor på Coop har passerat bäste före-datum

Jag vill här påstå, tills motbevis finns, att chefen på Coop systematiskt har satt i system att prångla ut gammal mat, till sina ont anande kunder.

Oftast är det vi äldre med inte full synskärpa som blir hans offer, man kollar inte alltid upp, man litar på att maten man lägger i sin korg har åtminstone två–tre dagar till godo innan bäst före-datumet inträder. Är det en–två dagar kvar har det varit – och är i andra butiker – en röd lapp som upplyser om det och att varans pris har varit reducerat. Jag uppmanar nu kunder att noga kontrollera bäst före-datumet!

Min analys är att detta ofog inte är personalens fel. De har givna instruktioner från chefen att blunda för bäst före-datumets sista dag. Det är mycket synd för denna för övrigt fina butik, med annars bra varor och kunnig och servicevänlig personal.

Jag väljer att vara anonym, men denna chef vet säkert vem jag är, efter att åtskilliga gånger under det senaste halvåret ha varit tillbaks med ett antal varor som passerat bäst före-datumet. Och det fortsätter och fortsätter, därav mitt utryck systematiskt.

Skylla på många varor blir nog det svar som kommer, men då får du sätta in en eller två personer som tar bort gammal mat och även rödmärker den med kort datum.

Besviken trogen Kund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel