Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många tramp mot barncancer

Över 200 Söderhamnare cyklade för välgörenhet och samlade ihop mest pengar i länet.

Annons

Spinningsalen fylldes av träningssugna cyklare som bytte av varandra under lördagen. Klockan sju på morgonen drog de första morgonpigga i gång.

– Det är för välgörenheten framför allt. Jag tycker att det är en jättebra grej och så får man träna också, säger Evamarie Uppman som var på plats med kollegor från Uppman Transport för att cykla och skänka pengar.

Spin of Hope är Sveriges största spinningevent och går ut på att kompisar eller arbetskamrater tillsammans håller igång en spinningscykel i 12 timmar. Anmälningsavgiften går till Barncancerfonden. I Söderhamn deltog 23 lag och bland företagen och organisationerna som deltog syntes matbutiker, förskolor, folktandvården, frisörer, räddningstjänsten och personal från landstinget, pensionsmyndigheten och Söderhamn nära.

Just på Active sportsclub i Söderhamn samlades mest pengar ihop i hela Gävleborg, drygt 42 000 kronor.

– Det känns jättekul. Jag tror det här blir som en snackis bland anställda. De tycker att det är bra att företagen sponsrar för en bra sak, säger Per Nordström på Active sportsclub.