Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många tankar snurrar

"Jag är nog säker på att det inte finns en enda människa som aldrig har stött på den här tanken någon gång i sitt liv."

Vad är poängen med det hela? Det är något jag frågar mig själv när jag tänker på vissa saker, och de sakerna är vad som är meningen med livet och universum. Jag är nog säker på att det inte finns en enda människa som aldrig har stött på den här tanken någon gång i sitt liv. Ibland så slår tanken mig. Jag kan inte hjälpa det, utan bara försöka filosofera över det.

Det finns några alternativ jag har tänkt på. Ett av dem är att det kanske inte finns någon mening med livet. Kanske det bara är som det är, meningslöst. För jag tänker så här, att om livet har ett slut, likaväl som universum, så kan man undra varför allt ens finns. Varför existerar vi om vi ändå kommer att sluta existera en dag. Det är kusligt att tänka på men det kanske ligger något i det.

En annan möjlighet som jag funderar på, är att om det finns en mening med livet så finns det kanske en högre kraft som har valt den meningen. Men vad skulle den här kraften kunna vara? Gud? Om han nu finns. Kanske hela det här budskapet med att vara snäll mot andra är den meningen så att du kommer in i himlen. Om det fanns en mening med livet så borde det kanske finnas ledtrådar om det någonstans i världen.

Jag undrar om meningen med livet kanske är någonting mera positivt än det jag skrev tidigare? Som att meningen med livet är att vara det bästa som du kan vara, för om så är fallet så finns det människor idag som inte lever upp till den meningen.

En annan tanke är att det är kanske någonting som inte är så allvarligt, kanske små saker som att vara snäll mot folk, undvika att äta fett, motionera lite då och då och försöka att inte svära så mycket. Det där är en teori som jag inte skulle satsa för mycket på fast det är en aning kul att tänka. Om Gud kom ner från himlen och sa att det var meningen med livet så skulle säkert en hel del skratta ihjäl sig på grund av det var så simpelt. Några skulle kanske bli lite förvirrade också.

Jag har också funderat över någonting annat, något som har med religion att göra. Meningen med livet är kanske att lyda de tio budorden. Bibeln säger åt oss att lyda dem och om man ignorerar det för mycket så blir det dåliga konsekvenser i livet efter. Om det nu finns ett liv efter detta?

Nåja, kanske alla får reda på meningen med livet när de dör, eller inte. För om så är fallet så är det ingen ide att jag tänker för mycket på det eftersom att jag är bara sjutton år gammal. Jag har en hel livstid att vänta, eller att tänka ut sanningen.