Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många talanger på soaré

Diktläsning, dans och sång, ramlande clowner och kaniner med långa öron. Barnen på Båtbackens friskola visade sina talanger i lördags.

Annons

Barnen springer omkring i korridorerna och det märks att spänningen är stor. Strax ska de gå in på scenen i gymnastiksalen framför hundratals av föräldrar och andra som vill se föreställningen.

De flesta är utklädda på olika sätt, några till kaniner med stora tänder och långa öron, andra till cowboys i hattar med böjda brätten eller glamorösa sångerskor i glitterklänningar.

Soarén är ett sätt att visa upp skolan för alla som kan tänkas vara intresserade i bygden, berättar Cicci Lindström, biträdande rektor på Båtbackens friskola i Nor.

– Det kan finnas föräldrar som kanske funderar på att flytta hit eller byta skola för sina barn. Det är ett stort upptagningsområde här.

Skolan startade 2007 och det finns numera 72 barn i klasserna F-6 på skolan. De flesta av barnen bidrar med någon typ av framträdande under soarén, som sång, dans eller teater.

– Grundtemat för föreställningen är empati och medkänsla, säger Cicci.

År 2008 öppnades förskolan Jollen på skolan. Tillströmningen av barn har varit god och det finns nu 21 barn på avdelningen, berättar barnskötaren Linda Nordin.

– Det kommer mycket barn hela tiden. Vi har barn från Järvsö och Iste i Bollnäs kommun här.

Linda och förskoleläraren Anna Danielsson befinner sig den här dagen i den nybyggda avdelningen på skolan. Där skiner solen in genom stora fönster. Två röda soffor står placerade vid fönstren.

– Vi har fått vara med och utforma hur det skulle se ut här, säger Linda.