Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många röstar i EU-valet

EU-valet den 7 juni närmar sig med stormsteg. Men redan har många passat på att rösta genom poströstning. Det kom fram när Socialdemokraterna och LO-facken gjorde gemensam sak på onsdagen och EU-kampanjade i både Edsbyn och Alfta.

– Många vi pratade med tänker gå och rösta. Jag röstade själv nej till EU i folkomröstningen, men många viktiga beslut tas numera i Bryssel och det är viktigt att vi är med och påverkar där. Frågan vi väljare måste ställa oss är om vi vill ha ett blått eller rött Europa, säger Lena Woxberg för LO-facken.

– Alla kan poströsta på Edsbyhallen och Alftahallen i kommunen. Det är bra, eftersom antalet vallokaler har blivit färre, säger Anna-Greta Söderlund för Skog och trä.

För Lena och Anna-Greta är de viktigaste EU-frågorna att vara med och skapa en bättre miljö i hela Europa, vara med och förbättra arbetsreglerna och sprida lagen om anställningsskydd till andra länder och även sprida rätten till föräldraledighet i Europa.

Med under onsdagen var även riksdagsledamöterna Roland Bäckman från Ljusdal och Per Svedberg från Hudiksvall.

Gruppen delade upp sig och besökte bland annat Svenska fönster och Gyllengården i Edsbyn, Sunnangården i Alfta och Nefab i Runemo. Den 5 juni planeras också för en informations- och kampanjdag.