Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många nyheter i Jungfruveckans program

På torsdag invigs Jungfruveckan med en hel del nyheter.

Brännbollsturnering, konstnärernas öppna ateljéer, gympapass, allsång med sväng och torgdag är inslag som tidigare inte funnits med i det årliga arrangemanget i Ljusne med omnejd. 16 föreningar samarbetar för att fylla fyra dagar med program.

Bouleturnering, notdragning, metartävling, bakluckeloppis, orienteringsklubbens lilla sprint, trubadurafton, framträdande av hemvändande musiker, gudstjänst, hunduppvisning och ett disko för barn upp till 13 år finns också bland det som erbjuds.

– Jag tycker vi har fått ihop ett omfattande program som borde kunna locka, säger Sonja Larsson, ordförande för PRO Ljusne.

Hennes förening bjuder alla pensionärer på fika i parken på lördag.

Museet håller öppet och smeden finns i Hyttan. Dessutom erbjuds båtturer till Storjungfrun.

Veckan avslutas med söndagen som är Havets dag. Sjöräddningen och Kustbevakningen kommer att finnas på plats. förutsatt att de inte är upptagna med utryckning.

Invigningen sker vid en familjedag på parkbadet med lotterier, pilkastning, chokladhjul. Årets invigningstalare blir Ljusnes rockprofil Håkan Nilsson, dagen efter att han har sommarpratat i Sveriges Radio.

Men det blir ingen Rock i Parken i år, som många gånger tidigare.