Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många nyfikna på Karlsson

Klockan 17 på torsdagen invigdes det nästan 4 000 kvadratmeter stora varuhuset Karlsson med en het bandyduell. Samtidigt som butiksdörrarna öppnades fick Giffarnas bandykapten Andreas Westh skjuta straffar på Sandra Carlson som inte bara är produktchef utan även OS-meriterad hockeymålvakt. Det slutade med att tio procent av premiärkassan gick till Bollnäs Gif Bandy.

- Många nyfikna runt om i Hälsingland har ringt för att höra när vi öppnar. Det är roligt att se att det är många kunder som kommit, säger Nettan Holmström, varuhuschef i Bollnäs.

Kön ringlar sig mot rullbandet som leder ned mot varuhuset, som finns i Tuppzhusets källare. Där har varuhuset Karlsson satt sin prägel med ett koncept för hela familjen inom tre huvudgrupper, kläder, hushåll och verktyg. Bara några minuter efter invigningen har varuhuset i Bollnäs sålt sin första vara:

- Ja, jag ville vara första kunden. Jag och mina kompisar skyndade oss genom varuhuset och mot kassorna, säger Andreas Wallgren och visar upp ett paket tuggummi och en ask halstabletter.