Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många napp i regnet

Samtidigt som fisketävlingen för ungdomar drog igång vid Ygssjön i går eftermiddag började det regna. Men vädret hade ingen betydelse. Deltagarnas fulla fokus låg på flötena som guppade vid vattenytan.

Ett 30-tal unga fiskare hade tagit med sig spön och mask för att prova fiskelyckan i Ygssjön. För att vinna gällde det att få tyngst sammanlagd fångst under två timmar och strategierna för att lyckas med det varierade.

Julia Lindfors, från Upplands Väsby, hade en enkel taktik, där hon satt på en sten och tittade ner på flötet.

– Det är bara att vänta. Vi provfiskade för några dagar sedan och då fick jag inte en enda fisk på tre timmar. Då blev jag bitter, säger hon.

Bredvid henne står en engagerad mamma, Michan Malmberg:

– Nu! Julia titta!

Julia Lindfors drar upp flötet som sjunkit ner i vattnet till hälften. En liten fisk sprattlar i andra änden av linan, men den hinner släppa och försvinner ner i vattnet igen.

Metartävlingen, som vänder sig till unga i åldern 0-19 år, anordnas av sportfiskeklubben SFK Ljusnan för fjärde året. Det är ett led i att försöka öka fiskeintresset bland barn och ungdomar.