Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många modeller av Camp Igge

Förstudien som gäller Camp Igge, en idrottshall i Iggesund, rullar på med sedvanliga uppgifter. Det handlar om finansiering, marknadsundersökningar, samarbetsformer mellan olika intressenter. Hur arenan ska se ut så småningom är en sak för sig, och nu har sju skolor bidragit med ideer för bygget.

Högstadieelever från sju skolor har arbetat med modeller, och i Iggesund valde man att ha en temadag på tisdagen. Uppdraget från Camp Igge-projektet var att ta fram en modell av en iögonenfallande och fantasifull byggnad med tydlig hälsingeprägel.
Helhetsbilden ska bedömas före valborgsmässoafton, för då ska nämligen det vinnande förslaget presenteras, i samband med idrottsklubbens vårfest. Hudiksvalls stadsarkitekt Mats Gradh ska bedöma modellerna, och placera dem i rangordning.Tanken bakom modelltävlingen är dels att göra ungdomarna delaktiga i projektet, dels att hämta inspiration till det fortsatta arbetet.
– Och det är inte bara för att inspirera den arkitekt som ska jobba vidare med förslaget, utan för att folk ska få upp ögonen för vad vi håller på med i projektet. Samtidigt får vi en del tips om hur idrottshallen skulle kunna se ut, säger Laila Hämäläinen, orförande för Camp Igge-projektet