Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många lösa ändar i Broberg

Broberg har en hektisk och viktig period framför sig då mer än halva truppen står utan kontrakt efter 31 mars.
Vänersborg har redan visat intresse för Johan Koch och Joel Edling, medan Boltic fiskar efter Jonas Engström.

Som vanligt är det som kallas silly season igång innan bandyfinalen ens spelats. Broberg – där mer än halva truppen saknar löpande kontrakt efter 31 mars – är inget undantag.

Rykten flyger i luften och tidningen följer trådar där det finns mer än bara luft.

Mest konkret är det för Sergej Bezobrazov, som slutar och Harri Olbert, som i samförstånd med Boberg söker sig vidare.

Vi går vidare med Johan Koch och Joel Edling. De har båda besökt IFK Västerborg, som kontaktat Broberg om att duon är intressant. Både Koch och Edling har gjort två säsonger i Brobergströjan, den senaste säsongens facit visar på 26 matcher och 19 mål för Koch, medan Edling med skadproblem sköt fyra mål på 17 matcher.

Johan Koch medger att intresset är ömsesidigt.

– Det känns rätt intressant, mycket mer vill jag inte säga. Men visst är en hall alltid intressant och Vänersborg verkar göra en satsning, säger Koch.

Medresenären Joel Edling:

– Jag funderar vidare.

Även Jonas Engström har så smått sneglat utåt. Flera klubbar har hört av sig, Boltic är mest angeläget.

– Det har gjort en intresseanmälan, mycket mer har vi inte sagt. De ska höra av sig mer och jag ska prata mer med Broberg. Det är ingen brådska, säger den 19-årige anfallaren.

Ted Bergström resonerar i samma banor. Efter en säsong i nyligen degraderade Motala funderar den förre Brobergspelaren på framtiden. Broberg har hört av sig.

– Det finns med i tankarna. Jag har pratat med lite olika klubbar och vet inget mer än, säger Bergström.

Från tränarhåll låter det mer lovande. Både Svenne Olsson och Stefan Karlsson är villiga att diskutera en fortsättning i Broberg. Möjligen med nytt upplägg för försäsongen.

– Det skulle vara skönt att få avlastning där. En slavdrivare från mars till augusti skulle vi behöva, säger Svenne Olsson, som vet var han lägger ribban om det blir en ny säsong.

– Vi kommer att skruva upp det en nivå till.