Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många lockades till tävling med storvinst

Cirka 1 000 personer samlades på Hasselasjön på lördagen för att tävla i Hasselas stora angeltävling. Årets vinnare blev Kilaforsborna Thorbjörn Larsson och Mikael Näslund som tillsammans fick dela på en summa av 30 000 kronor som var årets pris.

Årets angeltävling i Hassela lockade många, 294 lag var anmälda, det är en ökning med cirka 40 lag från förra året. Klockan nio på morgonen började tävlingen och avslutades klockan halv två på eftermiddagen var det klart vem som vunnit första priset på 30 000 kronor.

I år knep Thorbjörn Larsson och Mikael Näslund från Kilafors första platsen. De lyckades få två gäddor som vardera vägde runt sju kilo. Killarna var mycket nöjda med dagen och såg fram emot att bjuda sina respektive på en härlig middag för de pengar de vunnit. Det var första gången de deltog i angeltävlingen i Hassela och de var mäkta imponerade över vilken välordnad tävling det var.

– Det är helt klart den bästa angeltävlingen vi har varit på, den är otroligt välordnad, säger Mikael Näslund.

På andra plats kom Joakim och Johan Jakobsson och Nils Eriksson från Hassela och på tredje plats kom Ove och Kenneth Jansson från Delsbo.